vineri, 26 septembrie 2014

Computerul, o necesitate

Că învăţământul nu se mai face ca pe vremea bunicilor noştri este binecunoscut. Lădiţa cu nisip în care se trasau literele cu degetul, tăbliţa cu condei, călimara în care se înmuia tocul, toate au fost înlocuite de PC-uri, laptopuri ori tablete electronice. Ba nici copiii noştri nu mai sunt ca cei de acum 50 de ani. Cresc mai repede, au viziuni mai largi, preocupări diferite de cele ale generaţiilor trecute.

De multe ori am auzit spunându-se că elevii noştri nu mai citesc din cauza calculatorului, că nu mai sunt atât de deschişi spre socializare, că petrec tot mai mult timp în lumea virtuală. Poate că este adevărat, însă responsabili de acest fapt nu sunt ei, ci noi, adulţii care nu ştim sau nu avem timp să le oferim variante cel puţin tot atât de atractive ca jocul on-line sau navigarea pe internet. 

Nu găsesc ca şi soluţie la această problemă introducerea unor restricţii foarte drastice, orare de utilizare a computerului foarte rigide, pentru simplul fapt că nu veţi putea fi consecvenţi în hotărârea luată, iar copilul va pândi tot timpul momentul de neatenţie al părintelui. 

O soluţie ar fi furnizarea unor soft-uri educaţionale, a unor filmuleţe cu potenţial educativ sau pur şi simplu utilizarea activă în procesul instructiv-educativ a atât de hulitului computer, “responsabil“ de toate insuccesele şcolare. Astfel copilul ar putea folosi acest minunat instrument, care este computerul, în folosul său, ci nu în detrimentul educaţiei sale.

Sunt genul de dascăl care nu interzic foarte multe, încerc însă să găsesc soluţii alternative. Nu are rost să te opui progresului, mai înţelept este să utilizezi tot ceea ce s-a creat în favoarea ta. Lumea se schimbă rapid iar nouă nu ne rămâne decât să ne acordăm cu prezentul. Imaginaţi-vă cu câtă greutate v-aţi desfăşura activitatea zilnică fără computer. De la cumpărăturile şi plăţile on-line până la descoperirea de informaţii din toate domeniile de activitate, computerul vă este de ajutor. Acum aduceţi-vă aminte cu câtă admiraţie v-aţi privit copilul utilizând cu îndemânare tastatura şi v-aţi gândit că la vârsta lui nu puteaţi face acelasi lucru. 

Educaţia copiilor noştri ne stă în mâini. 

“Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor.

Atunci să-i învăţăm cum să se adapteze.”( Maria Montessori)

Pe undeva Ministerul Educaţiei a înţeles nevoia de nou, de dinamic, de inedit a elevilor şi a demarat digitalizarea manualelor şcolare precum şi animarea lecţiilor prin softuri educaţionale. 

Dacă doriţi să asiguraţi continuitatea acestui demers şi să dăruiţi copilului dumneavoastră un instrument educativ complex, puteţi consulta oferta de laptopuri de pe Bocris.ro (http://www.bocris.ro/).

De ce să cumperi de pe Bocris.ro? 
  1. Diversitatea produselor vă oferă posibilitatea de a alege ceea ce vă doriţi. 
  2. Preţurile foarte mici practicate precum şi reducerile semificative. 
  3. Unele cadouri oferite la achiziţionare (genţi pentru transport, Windows 8 inclus, etc). 
  4. Filtrele de căutare oferite de site vă dau posibilitatea alegerii rapide şi eficiente a produsului dorit. 
  5. Pentru orice comandă de peste 200 de lei, ai transport gratuit. 
  6. Livrarea se realizează prin Nemo sau Fan Courier, deci îl veţi primi acasă.
Eu am scotocit prin oferta lor de toamnă şi iată ce am găsit.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu