marți, 2 decembrie 2014

Zâna Măseluţă e malefică

O mai ştiţi pe Zâna Măseluţă? E zânişoara aceea simpatică ce caută pe sub perne dinţii pierduţi ai copilaşilor, îi iau şi în schimb lasă un bănuţ. 

E drept că şi zânişoara asta ne vizitează ţara de puţin timp. Aşa că, nici eu, nici voi cei mai tineri în suflet decât mine n-am avut privilegiul să o cunoaştem în copilărie. Pe vremea aceea, bunica îmi arunca dintele peste casă spunând: “Ia, cioară, un dinte mititel şi dă-mi unul de oţel!” Şi, ce să vezi? Cioara chiar o asculta pe bunica şi mă trezeam cu bunătate de dinte nou-nouţ. Poate că avea bunica legătură directă cu sălbăticiunea sau era ea, de felul ei, mai convingătoare. Cine ştie!?

Acum, cioara autohtonă s-a pensionat. Copiii nu mai ştiu tradiţia şi nici părinţii nu mai vor s-o mai ştie.
Însă, Zâna Măseluţă e malefică! Dacă nu v-aţi lăsat vizitaţi în copilărie şi aţi cochetat cu cioara, zâna asta începe să vă viziteze pe la un 30-40 de ani. Fură azi un dinte, mâine altul, până te uşureză de toţi dacă nu acţionezi repede şi, culmea, nici nu-ţi lasă ceva la schimb. Se zice că zânişoara s-ar teme, totuşi, de cabinetul stomatologic şi că fuge mâncând pământul şi vă lasă, dacă aude că-l vizitaţi.

Citeam undeva, pe net, o întâmplare teribil de amuzantă, legată de zâna măseluţă: “Un bunic îşi sfătuise nepotul să-şi pună dintele căzut într-un pahar cu apă pentru a fi găsit de zână şi înlocuit cu un bănuţ. Într-o seară, nepotul a găsit proteza bunicului într-un alt pahar cu apă, a luat-o şi i-a lăsat în schimb un pumn de monede.” Pesemne că pişicherul ştia adevărul, dar se lăsase prins de poveste, pentru a face rost de bani. 

Dacă nu doriţi să creaţi confuzii în sufletul copiilor sau nepoţilor, v-aş recomanda un implant dentar (detalii: http://www.cris-smile.com/). Nu riscaţi să daţi explicaţii pentru prezenţa lui în paharul de apă, plus că este mai estetic şi mai igienic. Cât despre funcţionalitate, nu mai încape discuţie. Pentru o opinie pertinentă în domeniu, vă recomand să vizitaţi Clinica Dentară Cris Smile, măcar şi pentru o simplă consultaţie.

Zâmbete largi vă doresc!
Cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu