vineri, 17 octombrie 2014

Ştiaţi că…

…animalul cel mai des reprezentat de jucăriile de pluș este ursuleţul (teddy-bear)? Alte animale reprezentate de jucăriile de pluș sunt: câinele, iepurele, şoarecele, leul, etc.

…un ursuleţ de pluş este o jucărie făcută dintr-un material textile moale sau pufos în formă de urs? Ursulețul este umplut cu vată, lână sau alt material moale.

…jucăriile de pluş au urechi mari, nas pronunțat și de cele mai multe ori zâmbesc sau râd, pentru a bine-dispune copilaşul atunci când plânge sau este trist?

…primul ursuleţ de pluş a fost prezentat în Statele Unite în anul 1903? Acesta a fost creat de Morris şi Rose Michtom, imigranți din Rusia, proprietari ai unui magazin de jucării inovatoare, din Brooklyn, New York.

…în Statele Unite se consideră că denumirea ursulețului de pluş (teddy bear) este în strânsă legătură cu numele preşedintelui Theodore Roosevelt (a cărui porecla era "Teddy")? În timp ce vâna urşi în Mississipi, în anul 1902, Roosevelt a decis să cruțe viața unui pui de urs, care a rămas orfan în timpul vânătorii. Evenimentul a devenit subiectul unei caricaturi în ziarul Washington Post, caricatură care a fost văzută de familia Michtom. Inspirată de caricatură, doamna Michtom a creat un ursuleţ de jucărie şi l-a expus în fereastra magazinului cu denumirea de "Teddy’s Bear" („Ursul lui Teddy”). Ursuleţul s-a dovedit a avea un succes deosebit la public.

…în anul 2000, compania germana “Steiff” a prezentat ursuletul Teddy îmbracat stilat de celebrii designeri Louis Vuitton. Licitaţia a avut loc în Monaco iar elegantul ursuleţ de pluş a fost cumpărat de un om de afaceri coreean cu suma de 2,1 mil. dolari SUA? Astfel, cel mai scump ursuleţ de plus din lume se află în Muzeul Ursuleţilor Teddy din Coreea.

…în România poţi cumpăra ursuleţi de pluş gigant? Se pot găsi pe epufos.ro (http://epufos.ro/). Urşii mari de pluş pot fi găsiţi într-o gamă largă de culori şi au dimensiuni cuprinse între 150-160 cm. Vor avea o soartă măreaţă: vor fi iubiţi şi alintaţi fie că îi cumpăraţi pentru dumneavoastră, fie că-i veţi oferi cadou unui copilaş doritor de prieteni puficioşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu