miercuri, 22 octombrie 2014

Jocuri de Halloween

Pentru sărbătoarea de Halloween vă propun cinci jocuri amuzante, care îi vor delecta pe copilași, dacă ați hotărât să marcați această zi în calendarul activităților extracurriculare.
Jocuri de Halloween
1. Sperietori contra Zombies

Aşezaţi toţi copiii în cerc. Aceştia vor fi zombies şi vor sta nemişcaţi în timp ce unul dintre ei, aşezat în centru, încearcă să-i facă să râdă, să se mişte sau să vorbească. Copilul care încearcă să păcălească zombies este sperietoarea. Cei care s-au mişcat devin sperietori şi încearcă alături de prima sperietoare să păcălească alţi zombies. 

Ultimul zombie câştigă.

2. Aruncăm bănuţi în dovleci

Pentru acest joc veţi avea nevoie de doi dovleci pe care i-aţi golit de conţinut. Împărţiţi copiii în două echipe. Fiecare echipă primeşte acelaşi număr de bănuţi împărţită în mod egal între membrii săi. Copiii trebuie să arunce bănuţii în dovleac. Fiecare bănuţ înseamnă un punct. 

Câştigă echipa care are în dovleac cei mai mulţi bănuţi.

3. Mumia

Pentru acest joc veţi avea nevoie de câteva role de hârtie igienică. Împărţiţi copii în grupe de câte trei, unul fiind mumia iar ceilalţi doi cei care îmbracă mumia. Fiecare echipă primeşte câte o rolă de hârtie igienică, iar după ce s-a dat startul cei doi copii trebuie să-l îmbrace pe copilul care este mumia din cap până în picioare, lăsând doar faţa copilului la vedere. Jocul trebuie să continue chiar dacă hârtia igienică s-a rupt.

Câştigă echipa care îmbracă cel mai repede şi mai corect mumia.

4. Gura monstrului 

Pentru acest joc veţi avea nevoie de un carton mare, markere, şi punguţe cu fasole. Desenaţi pe carton un monstru cu gura căscată, decupaţi gura şi decoraţi monstrul cât mai înfiorător. Jucătorii trebuie să arunce săculeţii cu fasole prin gura monstrului. 

Câştigă cei care reuşesc de mai multe ori să arunce săculeţul prin gura monstrului, sau se pot elimina cei care nu reuşesc, continuându-se jocul până când rămâne un singur jucător.

5. Vânătoare de fructe groaznice 

Aveţi nevoie de cât mai multe fructe (portocale sau alte fructe oranj) decorate cu marker în spiritul halloween. Le ascundeţi prin clasă, în funcţie de ce spaţiu dispuneţi. Apoi, la petrecere invitaţi participanţii vor încerca să descopere cât mai multe fructe. Pot să se joace individual sau pe echipă. 

Câştigă, evident, cei care au găsit cele mai multe fructe groaznice. 

Mult succes!
Cu drag,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu