marți, 16 septembrie 2014

Vaza cu flori

Vaza cu flori
Vaza cu flori
Vaza cu flori
Vaza cu flori
Vaza cu flori
Vaza cu flori
Vaza cu flori este un proiect simplu, uşor de aplicat la clasa pregătitoare, dar poate fi aplicat și elevilor din clasele mai mari. Poate fi folosit la finalul capitolului matematic în care se studiază figurile geometrice, în secventele de fixare sub denumirea "Ce putem construi din figurile geometrice studiate" sau se poate integra într-o felicitare tematică de 8 Martie.

Noi am optat pentru a doua variantă și am lucrat mamelor câte o felicitare de ziua lor.

Materiale necesare:
-hârtie glasată;
-foarfecă;
-lipici.

Mod de realizare:

1. Se trasează suficiente cercuri de diferite dimensiuni, pe coli de hârtie colorată.

2. Se decupează cercurile şi se lipesc cu grijă, unele peste altele, ca în imaginea nr.2 (Nu are importanţă dacă elevii nu vor putea decupa perfect pe conturul trasat. Cercurile astfel decupate vor forma flori chiar mai interesante!).

3. Se pliază pe jumătate o coală colorată A4. Dacă doriți să realizați un ornament pentru masă, așezați hârtia orizontal, cu muchia în sus. În schimb, dacă doriți realizarea unei felicitări, o așezați vertical, cu îndoitura în stânga.

4. Se decupează un dreptunghi dintr-o altă culoare decât suportul şi se lipeşte pe coala îndoită, lăsând nelipită latura de sus pe unde se vor introduce florile în vază (se formează un fel de buzunar sau vază).

5. Se decupează benzi de hârtie în formă de dreptunghi, late de 2 cm, se îndoaie pe lungime, se lipesc pe mijloc pentru a rigidiza codița și se lipesc pe post de codiţe la florile mai sus descrise.

6. Se introduc florile în vază, se leagă un fir de mărțișor de floarea centrală și se aranjează echilibrat și estetic.

Dacă realizați acest proiect cu ocazia zilei de 8 Martie, puteţi să scrieţi la interiorul suportului un mesaj drăguț.

Mult succes!
Cu drag,
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu