sâmbătă, 5 iulie 2014

Când, cum şi ce cadou oferim copilului

Cadourile au o putere nemărginită, dacă ştim ce să alegem și cum să le dăruim. Ele nu au nevoie de nicio justificare sau explicatie suplimentară de genul: "pentru că ai fost cuminte, pentru că ai mâncat tot din farfurie, pentru că n-ai mai plâns la grădiniţă, pentru că ai luat notă mare ori premiul întâi", nu trebuie să fie folosite ca mijloace de aplanare a conflictelor dintre copii şi părinţi şi nici nu trebuie să substituie implicarea părintelui (mult prea ocupat) în viaţa propriului copil: "o jucărie cu care să-ţi petreci timpul când sunt ocupat".Cadourile nu trebuie să suplinească iubirea pe care trebuie să o arătaţi permanent şi necondiţionat copiilor.

Pentru a înţelege nevoile copilului, părintele trebuie să se implice activ în jocurile acestuia şi să nu uite că nevoile cele mai mari ale propriului copil sunt atenţia, iubirea, timpul petrecut împreună, care nu pot fi substituite cu vreo jucărie, chiar dacă este dăruită din suflet.

Momentul în care se oferă cadoul trebuie pregătit astfel încât să participe la eveniment ambii părinţi, copilul să primească atenţia şi dragostea lor nemijlocită, să înţelegă că un cadou se oferă din suflet, fără a aştepta ceva la schimb. 

Înconjurat de părinţii lui, copilul înţelege că face parte din familie ca unitate şi acesta este cel mai mare dar pe care ei îl pot face.

Cadourile potrivite sunt cele dorite de copil, nu cele pe care părintele le consideră utile (mănuşi, căciulă). Cadourile trebuie să reprezinte o nevoie sau o dorinţă a celui care primeşte, nu a celui care oferă, precum şi să respecte paticularităţile de vârstă ale copilului, să-i stimuleze imaginaţia şi creativitatea şi să-i creeze oportunităţi de comunicare cu alţi copii sau chiar cu propriul părinte. Nu luaţi o jucărie doar pentru că aţi auzit de la colegi sau prieteni că le place copiilor acestora. Copilul dumneavoastră este un univers unic şi irepetabil, are propriile sale dorinţe, pasiuni, preocupări. Este în sarcina dumneavoastră să exploraţi acest univers, să-l cunoaşteţi şi să hotărâţi.

Cele mai bune cadouri pentru copii (detalii: http://www.giftsboutique.ro/categorie-produs/cadouri-copii/) sunt cele care îi vor ajuta şi în viitor. Astfel, seturile de cuburi colorate diferit vor ajuta copilul să recunoască culorile ori să numere îi vor dezvolta creativitatea, imaginaţia, îndemânarea prin faptul că va construi diverse lucruri.
Adulţii pot încerca, tot cu ajutorul cadourilor, să-i responsabilizeze pe cei mici. Astfel, puteţi să achiziţionaţi, de exemplu, diverse seturi de bucătărie pentru fetiţe, pentru ca ele să înveţe cum se spală vesela. Puteţi să achiziţionaţi seturi de jucării care exemplifică activităţile de la fermă, activităţi mai puţin cunoscute copiilor crescuţi exclusiv în oraş.
Pentru un copil pe care dorim să-l învăţăm cum poate să facă propriile economii, un cadou potrivit poate fi o puşculiţă. Dacă o mai şi poate decora şi personaliza după propria dorință, aceasta devine un obiect mult mai apreciat.
Pentru un copil cu abilităţi artistice, pasionat de caligrafie şi desen, putem alege ca şi cadou seturi de culori ori stilouri mai preţioase.
Copiilor preocupaţi de amenajarea propriului spaţiu, le puteţi oferi ca şi cadou decorarea camerei după propriile dorinţe.
Sursa tuturor imaginilor: http://www.giftsboutique.ro/
Cu drag,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu